Gezondheidsmarkt Westerbork

Datum: 7 juni

Van 7 t/m 9 juni worden er gezondheidsmarkten georganiseerd in Midden-Drenthe. Tijdens deze markten zijn er verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan met een gezondere leefstijl.

Op 7 juni zijn we in Westerbork op het marktplein bij de Jumbo, op 8 juni op het bordes bij het gemeentehuis in Beilen en op 9 juni op de parkeerplaats bij de Jumbo in Smilde.  Het team GIMD is aanwezig van 9.00-19.00 uur.

Tijdens de markt zullen verschillende partijen aanwezig zijn. Onder andere Mantelzorg en studenten van het Drenthe College voor spel en vertier. Ook komt Discgolf Beilen om uitleg te geven over het discgolf spel. Het hoogtepunt van de markt is De Gezonde huiskamer.

Leefstijlcheck
In de gezonde huiskamer kun je een leefstijlcheck laten doen. De check begint met het meten van de lengte en gewicht. Vervolgens wordt de lichaamssamenstelling bepaald en wordt er ook gekeken naar knijpkracht. Daarna wordt er een vragenlijst afgenomen over o.a. voeding, beweging en slaap. Aan het eind wordt de uitslag besproken met een leefstijl-adviseur en krijgt de bezoeker een rapport van de uitslag mee.

Ook zijn er gesprekken over een gezonde leefstijl. Daarnaast kun je je laten inspireren hoe je zelf je gezondheid kan verbeteren.

Lokale mogelijkheden
Leden van het team Gezond in Midden-Drenthe zijn aanwezig om met behulp van lokale mogelijkheden aan de slag te gaan met de gezondheid en of beweging.