Ontmoeten, verbinden en versterken

 

 Bewegen  

Er zijn al veel verschillende mooie projecten en activiteiten uitgevoerd. Laat je hierdoor inspireren of deel jouw eigen succes met anderen. Wil je geïnspireerd worden door verhalen uit onze gemeente? Neem dan een kijkje hieronder. 

Bij deze projecten hebben wij als Gezond in Midden-Drenthe verschillende rollen gehad. Soms zijn wij aanjager of brengen wij partijen met elkaar in contact. Wij denken mee, gaan in gesprek en geven nog net even dat extra zetje om aan de slag te gaan. Zo af en toe zijn wij zelf de organisator van projecten of activiteiten. Vraag jij je af of wij ook jou kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact op met het team.

Doortrappen in Smilde

De fietstochten in Smilde zijn vooralsnog stopgezet i.v.m. het slechtere weer, veilig moet het nl wel zijn. Er hebben 5 erg leuke fietstochten plaatsgevonden. Voorjaar 2022 krijgt dit weer een vervolg!

Naast de leuke fietstochten, werd er ook aan voorlichting gedaan over de e-bike. Denk hierbij aan de reactietijd en afstelling van de e-bike. Het is belangrijk om veilig de weg op te gaan.

Trim- en natuurbaan

Frank Klein, Johan Naber, Trea Derks-de Vries, Patrick Doldersum - werkgroep

In Westerbork kwam een inwoner met het plan voor een trimbaan. Het team Gezond in Midden-Drenthe heeft de initiatiefnemer vervolgens geholpen met het samenstellen van een werkgroep. Samen hebben we onderzocht of het haalbaar was om een trimbaan te realiseren die voor iedereen gratis toegankelijk is en ook gebruikt kan worden door bijvoorbeeld scholen en (sport) verenigingen.

Inmiddels is deze trim- en natuurbaan in Westerbork gerealiseerd. De zogenoemde ‘Sporthart route’ begint naast de Groene Borg en gaat al slingerend door het bos, langs verschillende sportcomplexen om vervolgens te eindigen bij het startpunt. De route van circa 1,5 km is voorzien van 12 beweegtoestellen zodat het mogelijk is om sportief bezig te zijn in de natuur. Bij de toestellen staan QR codes en deze kunnen gescand worden via je telefoon. Vervolgens krijg je een video-uitleg van de oefening. Uiteraard ben je ook vrij om een eigen invulling aan de oefeningen te geven, of om deze aan te passen aan je eigen niveau. Achter de QR-codes zit leerzame informatie over verschillende onderwerpen, niet alleen over de toestellen, maar ook over de natuur. De content zal om de bepaalde tijd ververst worden. Laat je verrassen!