Bewegen

Bewegen

Bewegen is belangrijk voor je gezondheid. Mensen die regelmatig bewegen zijn lichamelijk en mentaal fitter. Wil je meer bewegen? Er zijn in Midden-Drenthe vele mogelijkheden om (gratis) te bewegen. Je kunt alleen gaan bewegen of in een groep.

Buiten spelen is meer dan bewegen

Wist u dat de gemeente Midden-Drenthe ruim 100 openbare speeltuinen heeft? Er is altijd wel één in de buurt, want ze zijn verspreid over alle dorpen en wijken.

Buiten spelen en bewegen is leuk om te doen, maar ook gezond en belangrijk voor de motorische, creatieve en emotionele ontwikkeling. Door met vriendjes en vriendinnetjes buiten te spelen leren kinderen samen te spelen, uitdagingen aan te gaan, grenzen te verleggen en hun fantasie vorm te geven. Voor jongeren, volwassenen en ouderen is het zelfs ook goed om vaker buiten te ‘spelen’, dus buiten te bewegen.

Het mooie van de openbare speeltuinen is dat ze altijd toegankelijk zijn en gratis te gebruiken. De speeltuinen worden onderhouden door de gemeente met behulp van vrijwilligers uit de buurt. Want het is natuurlijk belangrijk dat kinderen veilig kunnen spelen in de openbare buitenruimte.

Wilt u meer weten over speeltuinen of weten welke speeltuinen er in uw buurt zijn, kijk dan op de website van het Speeltuinoverleg. Dit is de belangenvereniging voor alle organisaties die in hun buurt de speeltuin beheren. 

Beweegactiviteit organiseren?

Wil je een beweegactiviteit organiseren? Kijk waarbij wij kunnen ondersteunen.

Bewegen voor ouderen

In Midden-Drenthe zijn er verschillende mogelijkheden voor ouderen om meer te gaan bewegen. 

Rollator wandelclub Beilen

Hoe werkt het bij de rollatorwandelclub?
Iedereen kan meedoen bij de rollatorwandelclub. Eén keer per twee weken gaan we samen wandelen. Elkaar ontmoeten – een praatje maken – buiten zijn – in beweging zijn – afwisseling van het patroon. Je hoeft geen lid te worden. Het is vrij om mee te doen. Zorg dat je op tijd bent, want we wachten op niemand als het tijd is om te vertrekken.

Wanneer en hoe laat?
We wandelen op woensdagen in de EVEN weken. Start op bij het Karspelhof, Hofstraat 19 in Beilenank) om 14.00 uur. We denken rond 15.30 uur bij dierenweide Stroomdal (parkeerplaats zwembad) te zijn en daar dan nog wat te drinken en buurten tot max 16.30 uur. We wandelen voorlopig om de veertien dagen.

Gezonde inspanning en genoeg momenten van rust
Er wandelen altijd een paar mensen mee die verstand van zaken hebben. Tussendoor doen we wat bewegingsspelletjes om niet alleen de benen maar ook de andere ledematen in conditie te houden. Wat de afstand en intensiteit betreft passen we ons aan aan wat de wandelaars willen en kunnen. Tijdens de wandeling zijn er voldoende momenten van rust en ontspanning.

Natje en droogje en wat ontspanning
Tussendoor zorgen we voor een gezond drankje en een snack. We gaan proberen tijdens de wandeling op bijzondere plekken in het dorp even stil te staan en te luisteren naar iemand die iets te vertellen heeft over een verbouwing, historisch pand, bijzondere gebeurtenis, enzovoort. Altijd leuk om weer eens iets nieuws te horen of te zien. We sluiten af met een gezamenlijk kopje koffie. Bij goed (droog) weer op het terras van dierenweide Stroomdal. Als dat niet lukt zoeken we elders onderdak.

Kosten
Als je meewandelt, betaal je €1,50 per keer voor de koffie en thee, cake en een gezonde snack. Per keer contant te betalen.

Meer bewegen voor ouderen

Elke woensdagochtend in buurthuis ‘t Trefpunt in Holthe YOGA. De yogalessen worden gegeven door Trea de Vries-Derks. Trea is integraal leefstijlcoach en trainer. Aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Leefstijl CoachesNederland (de BLCN) en sinds dit voorjaar licentie-houder van de GLI COOL.

Trea: info@higgsdrenthe.nl of 06-53120165

Wandelen met Wielen Westerbork

Hoe werkt het wandelen met wielen?
We starten weer met wandelen met Wielen door het dorp. Het plan is om eens in de veertien dagen op pad te gaan. Iedere keer wordt er een andere route gelopen, naar een andere pauzebestemming. Met onderweg of op locatie mooie verhalen en activiteiten. Aanmelden is niet nodig. Kom op tijd en wandel gezellig mee!

Wanneer en hoe laat?
We wandelen op dinsdagen in de EVEN weken. Start op het B.G. van Weezelplein om 14.oo uur.

Kosten
Als je meewandelt, betaal je €1,50 per keer. Per keer contant te betalen.

Meer informatie en aanmelden
Heeft u vooraf vragen, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:
Johannes Schouten (opbouwwerker)
j.schouten@welzijnswerkmd.nl of 06 25 09 84 80

Vragen? Neem contact op!

Heb je vragen op het gebied van bewegen? Stel ze dan aan ons!

Luka Brouwer

Luka houdt zich bezig met beweegaanbieders en andere partijen in Midden-Drenthe. Het doel hierin is duurzame verbindingen te leggen tussen deze netwerken. Jong, oud, beperkt of nieuwe Nederlander, eenieder meer in beweging laten komen is belangrijk. Samen werken we aan een fittere en vitalere toekomst voor inwoners van Midden Drenthe.

Esther Vos

Esther houdt zich bezig met sport en andere beweegaanbieders binnen Midden-Drenthe. Het doel is om duurzame verbindingen te leggen tussen deze netwerken. En daarmee de inwoners van gemeente Midden Drenthe meer in beweging te laten komen. Samen met haar collega’s werkt ze aan de vitaliteit van de inwoners van Midden Drenthe.