Gratis bewegen

Midden-Drenthe

Wandelen

Zijn compleet uitgestippelde wandelroutes niets voor jou? Met het wandelknooppuntennetwerk bepaal je heel gemakkelijk zelf waar en hoe lang je wandelt. Zo ontdek je Drenthe helemaal op je eigen wijze.

Fietsen

Met het fietsknooppuntensysteem maak je je eigen route. Met maar liefst 500 informatiepanelen en 20.000 routebordjes kun je Drenthe op de fiets gemakkelijk verkennen. 

Speeltuinen

Wist je dat de gemeente Midden-Drenthe ruim 100 openbare speeltuinen heeft? Er is altijd wel één in de buurt, want ze zijn verspreid over alle dorpen en wijken.

Beilen

Discgolf Beilen

Discgolfen, een sport in opkomst in Nederland. Wat is het? Het is net als golfen, maar dan met een frisbee of disc. In zo min mogelijk worpen proberen de disc in een basket te gooien.

Rondje Beilen

Wandelen in en rond Beilen. Er zijn verschillende wandelingen uitgezet in en rond Beilen. Ontdek de kunst, cultuur, historie en de verschillende wijken. 

Kabouterpad Holthe

In Holthe, in de Hingstesteeg is een kaboutervolkje neergestreken. Ze hebben er een kabouterlaantje gemaakt. Er komen ook steeds meer kabouters bij, dus het volk breidt zich steeds uit. Het kabouterlaantje ligt op het buurtommetje van Holthe, Lieving, Makkum. De route (ca. 7 km.) gaat voornamelijk over kleine weggetjes, zandpaden en schouwpaden.

 

Hoogersmilde

Belevingspad

De route van het belevingspad is zonder de belevingsobjecten al een genot om te lopen.  Je loopt door het bos, over de heide en langs de heuveltjes van Hoogersmilde. Er zijn tien belevingsobjecten op de route geplaatst.

Hooghalen

Kabouterpad

Ontdek de kabouters in het kabouterbos in Hooghalen. Wandel het kabouterpad en ontdek wie er allemaal wonen. Kom samen met vriendjes en vriendinnetjes bij de kabouters op bezoek.

Smilde

Trimbaan

In het Kyllotsbos ligt een natuurlijke trimbaan. Dit past heel goed passend in de natuurlijke omgeving. De ’toestellen’ zijn duurzaam. De wandelgroep maakt wekelijks gebruik van de trimbaan om oefeningen te doen tijdens het wandelen.

Westerbork

Trim- en natuurbaan

Een gratis parcours, toegankelijk voor een breed publiek en te betreden op momenten dat het iedereen uitkomt. Een parcours om te rennen met eenvoudige beweegtoestellen, zodat  mensen er makkelijk gebruik van kunnen maken. 

Nog meer gratis beweegmogelijkheden?

Weet jij nog een gratis beweegmogelijkheid die hier niet mag ontbreken? Laat het ons dan weten!