IkPas

Luka, Esther, Wineke en Mirjam hebben hun alcoholgebruik in januari op pauze gezet. Waarom ze dat doen? Geen alcohol drinken heeft grote voordelen! Je voelt je fysiek en mentaal fitter, je kunt beter nee zeggen, afvallen wordt gemakkelijker en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Met hun samen passen een negental ambassadeurs van het sport- en gezondheidsakkoord in Midden-Drenthe. Toppers!

In heel Nederland hebben zich nu 28.629 mensen ingeschreven voor IkPas. Samen sterk!

Hoe gaat het met onze IkPassers?
Mirjam: Het moment van geen wijn inschenken is lastig, maar momenten gaan snel voorbij ☺. En het is echt waar, zonder alcohol slaap ik lekkerder.

Esther: Nou, in het begin vond ik het best wel gemakkelijk gaan. Nu betrap ik mezelf er op dat ik af en toe denk: ah, fijn, na 1 februari mag ik weer een drankje. Zin in.

Wineke: Hier gaat het goed met IkPas. Het is goed vol te houden. Dat komt vooral omdat ik sowieso al zelden drink. Ik vind gezond zijn erg belangrijk. Ik hou van sporten en gezonde voeding en daarom is het voor mij makkelijk om alcohol af te slaan. Tijdens een feestje lust ik wel een wijntje, maar met één wijntje kan ik heel lang doen. In januari heb ik in ieder geval nog niet gedronken en dat gaan we natuurlijk proberen vol te houden!

Luka: Ik dronk al niet zo veel alcohol meer. Maar er over nadenken dat ééntje nu ook niet de bedoeling is, is toch best een uitdaging. Vooral met een verjaardag of gezelligheid met vrienden. Maar gelukkig bestaat er ook 0.0%. Vooral de witbieren 0.0% vind ik erg lekker. Niet exact hetzelfde als het bier met alcohol. Maar het hoeft natuurlijk ook niet per se precies hetzelfde te smaken, als het maar lekker is! Nu op vakantie. En ook dan ga ik mijn best doen om me eraan te houden. Al zal dat best nog een stukje lastiger zijn dan in het dagelijks leven. We gaan het zien!