Kinderen 5-12 jaar | sport en bewegen

Er kan een motorische ontwikkelachterstand zijn. Dit kan een fysiotherapeut beoordelen. Zij kunnen de grof motorische vaardigheden stimuleren, alsook het plezier in bewegen. 

Voor meer informatie, klik hieronder:

Zwemlessen
Ja, er is geld beschikbaar voor zwemlessen, hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Je kunt meedoen aan het initiatief ‘Bartje leert zwemmen’, dit is een onderdeel van het Kindpakket. Voor de voorwaarden en meer informatie, verwijzen wij je graag door naar de sociale raadsvrouw van de gemeente Midden-Drenthe, zie hieronder. 

Contributie
Ja, er zijn mogelijkheden voor een financiële bijdrage in de contributie, deze is opgesteld voor mensen met te weinig financiële ruimte. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt, dan is er de sociale raadsvrouw van de gemeente Midden-Drenthe.

  • Voor meer informatie klik hier of neem gelijk contact op met de Sociale Raadsvrouw: 0591-680 800.

Een aanhoudende sportblessure is erg vervelend. Als het niet noodzakelijk is om naar een huisarts te gaan en de klachten blijven dan kun je contact opnemen met een fysiotherapeut. Zij bieden hulp bij sportblessures.

Voor meer informatie, klik hieronder:

Sport
Er zijn diverse sportverenigingen die voor jongere kinderen (veelal t/m de leeftijd van 6 jaar) gratis sporten aanbieden. Kijk voor de voorwaarden en het aanbod op de desbetreffende websites.

Je kunt bij de kinderfysiotherapeut informeren als jouw kind last heeft van zijn/haar knieën, voeten en/of spieren. Zij kunnen je goed adviseren. Je kunt ook eerst advies vragen bij jouw huisarts. 

Voor meer informatie klik hieronder:

Voor verschillende sport en beweegactiviteiten zijn verschillende mogelijkheden om geld te krijgen. Bekijk de mogelijkheden en de bijbehorende voorwaarden. 

Als je een mentale of lichamelijke beperking hebt, is het niet altijd makkelijk om te sporten. In Midden-Drenthe zijn er verscheidene sportmogelijkheden, omdat sporten voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Voor meer informatie over thuis sporten, sportlocaties, hulpmiddelen en accommodaties, klik hier.

Sportverenigingen in de diverse dorpen in Midden-Drenthe geven sportclinics. Scholen kunnen hier ook gebruik van maken. Gezond in Midden-Drenthe heeft inzichtelijk welke sportverenigingen dit momenteel aanbieden en of er kosten aan verbonden zijn.

Meer informatie aanvragen >> contact over sportclinics

Graag brengen wij je in contact met de coördinator van sportleerkrachten voor scholen. Zij kan meedenken en helpen om jouw sport- of beweegprogramma aan te bieden aan bijvoorbeeld scholen.

Contact opnemen met de coördinator is mogelijk door haar te mailen: ik wil graag contact

Er kan in Midden-Drenthe gesport worden in teamverband en solo. Vind hier het aanbod met beweeg- en sportlocaties.

Antwoord niet gevonden?
Neem dan contact op!

Op deze pagina vind je verschillende hulpvragen op het gebied van sport en bewegen met betrekking tot kinderen van 5-12 jaar. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact op.

Overzicht trainingen en subsidies

Heb je antwoord op je vraag gekregen? Helpen deze vragen je verder of juist niet? Laat ons weten of je tips en/of advies voor ons hebt.

Ik heb ook een aanbod

Vind jij het ook belangrijk dat ieder kind in zijn kracht staat en zorgeloos kan opgroeien? Heb jij een aanbod of initiatief wat hieraan bijdraagt, dan kan je via onderstaande link dit kenbaar maken.

Afmelden

Klopt het aanbod niet meer, verloopt het project of initiatief of wil je hieraan niet meer meedoen. Maak dit dan kenbaar via onderstaande link. Dan zullen wij je verwijderen van de Ieder kind in zijn kracht kaart.