Kuiern en kieken in ’t dörp

Op zaterdag 22 november was er Kuiern en kieken in ’t dörp, wandelevenement in Beilen. De opzet was wandelen en ontmoeten.

Vanaf 11.00 uur werd gratis gestart met een gids. Je kon ook individueel starten zo laat je maar wilde. De gids van de Kunst en Historieroute heeft 40 deelnemers gehad en de rollatorgroep zo’n 20 deelnemers.

Het team Gezond in Midden-Drenthe heeft voor fruit gezorgd bij de start/finish.

Diverse wandelroutes konden worden gelopen en Nathalie en Wineke hebben samen de 5 km hardgelopen. De routes die gelopen konden worden lagen tussen de 3,9 en 10 km.

Er is ook een speciaal voor deze dag gemaakte wandeling, die langs gebouwen gaat, die meededen aan “open huis”.

De wandeling startte vanaf de markt, een of meer wandelingen naar eigen keuze. Er zijn kunst-, spirituele en andere wandelingen. Sommige met een luister-app, voordrachten onderweg of te bekijken objecten.

Vele wandelingen zijn geschikt voor rollators – rolstoelen of duo-fietsen. De kunstroutes waren met audiotour.

Ook de kerken van Beilen waren open met vertier en onderweg kwam je allerlei kunstuitingen tegen. Bij de lokale horeca kon gezellig wat gedronken of geluncht worden.

Beilen kent prachtige, gemarkeerde en inspirerende wandelingen en markante gebouwen of organisaties met een eigen verhaal en soms een onbekend gezicht.