Ontmoeten, verbinden en versterken

 

 Leefstijl 

Er zijn al veel verschillende mooie projecten en activiteiten uitgevoerd. Laat je hierdoor inspireren of deel jouw eigen succes met anderen. Wil je geïnspireerd worden door verhalen uit onze gemeente? Neem dan een kijkje hieronder. 

Bij deze projecten hebben wij als Gezond in Midden-Drenthe verschillende rollen gehad. Soms zijn wij aanjager of brengen wij partijen met elkaar in contact. Wij denken mee, gaan in gesprek en geven nog net even dat extra zetje om aan de slag te gaan. Zo af en toe zijn wij zelf de organisator van projecten of activiteiten. Vraag jij je af of wij ook jou kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact op met het team.

Ondersteuning bij aanvragen VOG

Wim Meijberg - voorzitter Zwemvereniging De Valken

Als zwemvereniging De Valken vind je het belangrijk om een gezond en veilig sportklimaat te realiseren. Naast een vertrouwenscontactpersoon en gedragsregels vaststellen, maakt het aanvragen van een VOG voor vrijwilligers, trainers, bestuursleden en officials eveneens daar onderdeel van uit. Maar hoe pak je dat aan en waar moet je beginnen? Zijn er ook kosten aan verbonden en kunnen we als vereniging de kosten dragen. Allemaal vragen waar je nog geen antwoord op hebt. Echter via Gezond in Midden-Drenthe is er kennis en kunde om je als vereniging te helpen en te voorzien van advies. Via NOC*NSF hebben we een ondersteuning traject aangevraagd voor advies voor veilige sport en het aanvragen van een gratis VOG. Met deze ondersteuning en het advies van Gezond in Midden-Drenthe zijn wij geweldig geholpen. De ondersteuning wordt uitgevoerd door een contactpersoon vanuit NOC-NSF die de vereniging 15 uur kosteloos kan begeleiden in het traject. De website www.centrumveiligesport.nl biedt daarvoor vele handvaten. Het traject is een aanrader voor elke vereniging die een veilig sportklimaat hoog in het vaandel heeft staan.

Voel je goed

Wil je ook gezonder leven? Doe dan mee met de proeflessen van Voel je goed op dinsdag 28 of donderdag 30 september! Locatie: de Karspelhof in Beilen. Voel je Goed is er voor volwassenen, die willen werken aan een gezonder gewicht en daarbij graag adviezen ontvangen in makkelijke taal.

Aanmelden kan via contact@gezondinmiddendrenthe.nl     

Meer informatie via: Yvonne Koster tel. 06-22354588 y.koster@welzijnswerkmd.nl

Rookvrije omgeving

We starten met  het rookvrij maken van de openbare ruimten en de gemeentelijke gebouwen. Ook de nieuwe wetgeving, dat per 1 juli 2021 alle (semi)-publieke en openbare gebouwen hun inpandige rookruimten moeten sluiten past hier perfect bij.

Vervolgens ondersteunen we de (sportverenigingen en dorpshuizen die de beweging naar rookvrij willen maken. Door het ontmoeten- verbinden-versterken en het delen van goede voorbeelden kunnen verenigingen elkaar inspireren. Ook kunnen we laagdrempelig stoppen-met-roken ondersteuning versterken met individuele of teamondersteuning “Voel je vrij”. Voor meer informatie kijk dan op www.rookvrijgeneratie.nl!