Leefstijl

Leefstijl

Lekker slapen, een goede balans, zinvolle bezigheden en gezellige sociale contacten zijn net als gezond bewegen en gezonde voeding belangrijk om lekker in je vel te zitten.

Positieve gezondheid is een manier om breder naar jouw gezondheid en welzijn te kijken. Zit je goed in je vel? Hoe ga je om met tegenslagen? Op welke manier heb je contact met mensen? Heb je een zinvolle dagbesteding? Het is namelijk belangrijk dat je je gezond en vrolijk voelt op een manier die bij jou past.

Hulp bij stoppen met roken

Wilt u graag stoppen met roken? Dat is een hele goede stap, maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan kunnen wij u helpen. Wij bieden ondersteuning bij het stoppen met roken. Ga in gesprek met onze leefstijlcoaches.

Beter in je vel zitten

Wil jij bijvoorbeeld beter slapen, meer bewegen, je fitter voelen, gezonder eten en drinken, hulp bij het stoppen met roken, of meer rust en ontspanning ervaren?

Dan kunnen de leefstijlcoaches van Gezond in Midden Drenthe je begeleiden naar een leven waar jij je beter bij voelt. In twee gesprekken onderzoeken we samen met jou wat je wilt veranderen en hoe je dat kunt doen. De gesprekken zijn gratis. Ook heb je geen doorverwijzing van de huisarts nodig. Contact opnemen kan via: leefstijlcoach@welzijnswerkmd.nl of bekijk de leefstijlcoaches.

Zet je alcoholgebruik op pauze

Jaarlijks maken wij ons op voor IkPas. Doe je ook (weer) mee als persoon, familie, sportclub, bedrijf met IkPas? Meld je dan aan op ikpas.nl. Zet je alcolholgebruik in januari een maand op pauze. Lukt jou dat? Wist je dat 62% van de deelnemers zich fysiek fitter voelt?

Hoe kan ik zien hoe het met mijn welzijn en gezondheid is?

Dan kun je online een vragenlijst ( het Spinnenweb ) invullen. Deze vragenlijst geeft een overzicht van hoe jij vindt dat het met jou gaat. 

Gecombineerde leefstijl interventie

De GLI betekent “gecombineerde leefstijl interventie”. Het is een tweejarig programma gericht op het behalen van gezondheidswinst. Het programma bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele begeleiding.

Heb je overgewicht, met een verhoogd risico op gezondheidsproblemen, dan wordt het programma vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

Binnen de basiszorg kan er via de huisarts worden doorverwezen naar de GLI. 

Gezondheidsambassadeurs

Het doel van het project is: ‘het bevorderen van de gezondheid onder de inwoners van Beilen-West door middel van het starten van bewonersinitiatieven die gericht zijn op gezondheidsbevordering.’

Om de doelen te bereiken zetten we gezondheidsambassadeurs in die aan de slag gaan met het ontwikkelen van mooie preventieve initiatieven die de gezondheid onder de inwoners bevorderen. Deze ambassadeurs zijn inwoners uit de wijk zelf. Zij worden uitgedaagd om zelf, maar ook samen, te onderzoeken hoe ze in hun eigen directe omgeving de gezondheid kunnen bevorderen. Ze richten zich daarbij zowel op zichzelf als individu als op de mede inwoners in de wijk.

De aanleiding om in Beilen-West aan de slag te gaan. zijn de geconstateerde gezondheidsachterstanden onder inwoners, in vergelijking met andere wijken/dorpen in Midden-Drenthe.

Leefstijlcoaches

Vragen of hulp nodig? Neem contact op met één van onze leefstijlcoaches.

Janet Moinat

Janet is leefstijlcoach en ouderenmedewerker. Janet geeft advies en voorlichting, zowel individueel als in groepsverband, over diverse leefstijlthema’s zoals eten, bewegen, slapen, meedoen, zingeving en dagelijkse bezigheden.