MDT Sport

Wil jij iets voor je sportvereniging betekenen? Een klein project waar je altijd al van droomde of juist het bestuur of websitebeheer? Dit is je kans!

Landelijk is er een project beschikbaar om meer jongeren als vrijwilliger actief te krijgen binnen sportverenigingen. Dit project, genaamd MDT Sport, is opgezet door de tennis-, voetbal-, korfbal- en volleybalbond, echter is er óók financiering beschikbaar als je van een andere sportvereniging bent.

Kort samengevat:

  • MDT Sport: jongeren van 14-27 jaar betrekken als vrijwilliger bij je vereniging
  • Gratis opleiding/bijscholing voor de jongere (tot 350euro)
  • Vergoeding voor de vereniging (100euro per jongere)
  • Verjonging van je vrijwilligersbestand en (jonge) leden binden aan je vereniging
  • Samen betrokken bij vernieuwing van het sportklimaat mét de ideeën van de generatie van de toekomst
  • Begeleiding 1-2uur per twee week
  • Aanvraag vóór 1 juli 2022

Word een professional op jouw sportclub!
Stap 1: Meld je aan voor MDT Sport
Wil jij je talenten ontwikkelen, nieuwe mensen ontmoeten en je inzetten voor een sportvereniging? Meld je dan aan voor MDT Sport.

Stap 2: Go-PRO of TRY-OUT
Geef invulling aan jouw MDT Sport met de programma’s GO-PRO of TRY-OUT. Als je al weet wat je wil leren kies je voor GO-PRO. Wil je ontdekken waar je goed in bent? Kies dan TRY-OUT!

Stap 3: Let’s go
Vul je programma aan met een cursus om de professional van jouw club te worden! Ontdek hoe je training geeft, welke social media nodig is, hoe jouw club wordt bestuurd of hoe je de kick-off van het seizoen organiseert. Een begeleider vanuit de vereniging ondersteunt je hierbij.

Stap 4: Afronding
Na een afgerond programma heb jij je ontwikkelt tot de professional voor jouw club. Deze skills zijn ook handig voor een (vervolg)studie of (toekomstige) baan. Met het MDT Sport certificaat wordt dat nog meer zichtbaar.