Ons team

Gezond in Midden-Drenthe stelt zich voor

Wie zijn wij?

Het team Gezond in Midden-Drenthe is sinds 2019 actief en wordt gevormd door collega’s van SportDrenthe, Welzijnswerk Midden-Drenthe en de gemeente Midden-Drenthe. Samen met de inwoners zetten wij ons in voor een gezond en vitaal Midden-Drenthe. Ieder teamlid werkt vanuit zijn eigen aandachtsgebied en expertise. Het is een bundeling aan kennis op het gebied van een gezonde leefstijl. Denk hierbij aan sport en bewegen, gezonde voeding en duurzaamheid. Ons netwerk is erg groot en daarom kun je met heel veel vragen bij ons terecht. Weten wij het antwoord niet, ook dan schakelen wij ons netwerk in. 

 

Ons team

Het team Gezond in Midden-Drenthe bestaat uit 6 beweeg- en leefstijladviseurs. Nathalie Hommes, Anika Smit, Wineke Holtrop, Esther Vos, Luka Brouwer en Britt Tjalma. Samen met de inwoners zetten wij ons in voor een gezonder Midden-Drenthe. Ieder teamlid werkt vanuit zijn eigen aandachtsgebied en expertise. Voor iedereen, jong en oud, een gezonde leefstijl, dat willen wij graag!

Heb je vragen, een leuk idee voor in jouw buurt, wil je advies over de aanpak of andere zaken of een activiteit organiseren in de buurt, stel ze ons. Dat kan via contact@gezondinmiddendrenthe.nl of benader ons persoonlijk.

Nathalie Hommes

Nathalie haar expertise zit voornamelijk in het realiseren van een gezonde omgeving. Ze doet dit door verbindingen te leggen en te netwerken met verschillende partijen. Verder zet ze zich in voor een rookvrije omgeving, het stimuleren van waterdrinken, het maken van gezonde keuzes en de ontwikkeling van moestuinen.

Anika Smit

Anika houdt zich bezig met jeugd en bewegen, met name het bewegingsonderwijs op de basisscholen. Ze coördineert de vakleerkrachten die het bewegingsonderwijs in de gemeente vormgeven. Ook werkt zij met hen samen aan een programma voor naschools aanbod van gratis beweegactiviteiten.

Wineke Holtrop

Wineke vervangt Britt tijdens haar afwezigheid en heeft affiniteit met gezondheid en sportverenigingen. Daarnaast is ze JOGG-Teamfit coach voor heel Drenthe, met inzet op een gezonde (sport- en buurt-)omgeving, te denken aan sporthallen, zwembaden en sportverenigingen maar ook voor kinderboerderijen, speeltuinen en dorpshuizen. De expertise ligt dan ook bij de coaching van locaties naar een gezonder voedingsaanbod en daarnaast de inzet op een verantwoord alcoholbeleid en rookvrij terrein. Ze hoopt deze slag ook meer naar de gemeente Midden-Drenthe te kunnen maken door o.a. het stimuleren van de gezonde keuze als makkelijkste keuze.

Esther Vos

Esther houdt zich bezig met sport en andere beweegaanbieders binnen Midden-Drenthe. Het doel is om duurzame verbindingen te leggen tussen deze netwerken. En daarmee de inwoners van gemeente Midden Drenthe meer in beweging te laten komen. Samen met haar collega’s werkt ze aan de vitaliteit van de inwoners van Midden Drenthe.

Luka Brouwer

Luka houdt zich bezig met beweegaanbieders en andere partijen in Midden-Drenthe. Het doel hierin is duurzame verbindingen te leggen tussen deze netwerken. Jong, oud, beperkt of nieuwe Nederlander, eenieder meer in beweging laten komen is belangrijk. Samen werken we aan een fittere en vitalere toekomst voor inwoners van Midden Drenthe.

Mirjam Bijlsma

Mirjam heeft een brede kijk op gezondheid. Ze zet zich in voor positieve leefstijlveranderingen. Met daarin voldoende keuze in eten en drinken, bewegen ontspannen en meedoen. Samen met het team werkt ze aan een fitte toekomst voor de inwoners van Midden Drenthe.

Tessa Moonen

Tessa gaat binnen Sport Drenthe aan de slag in het team Gezond in Midden-Drenthe. Binnen dit team zal zij zich bezighouden met het bewegingsonderwijs. Zodat nog meer kinderen in beweging komen en blijven. Daarnaast is ze 2 dagen in de week aan het werk als vakleerkracht op CBS de Eshorst en op CKC Beatrix in Beilen.

Britt Tjalma

Britt richt zich op het in beweging zetten van senioren en inwoners met een speciale behoefte. Daarnaast geeft ze, aan dezelfde doelgroepen, voorlichting over leefstijl gerelateerde onderwerpen.

Momenteel wordt Britt tijdelijk vervangen door Wineke.

Wat we doen

Ontmoeten

Om het netwerk te vergroten en onze ambities te realiseren; willen wij met zoveel mogelijk mensen en organisaties in gesprek gaan, daarom staan wij open voor nieuwe samenwerkingen.

Verbinden

Wij verbinden verschillende partijen aan elkaar. Ons grote netwerk biedt vele mogelijkheden om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden. Samen kom je namelijk veel verder!

Versterken

Ook streven wij erna om bestaande relaties te versterken en nieuwe mogelijkheden te bekijken, en dit kunnen wij niet alleen. Samen sta je sterker!

Gezamenlijk met inwoners en (vrijwilligers-) organisaties werken wij aan een gezonde leefomgeving. Hierbij focussen wij ons op bewegen, leefstijl en gezondheid waarbij de volgende 4 ambities leidend zijn:

  1. Iedereen hoort er bij en kan ook mee doen
  2. Overal is toegang tot gezond eten en drinken en is de omgeving rookvrij
  3. Alle verenigingen hebben de basis op orde en handelen toekomstgericht
  4. Kinderen zijn van jongs af aan vaardig in bewegen

Leefstijlcoaches & Gezondheidsambassadeur

Janet Moinat

Janet is leefstijlcoach en ouderenmedewerker. Janet geeft advies en voorlichting, zowel individueel als in groepsverband, over diverse leefstijlthema’s zoals eten, bewegen, slapen, meedoen, zingeving en dagelijkse bezigheden.

Roelie Kuipers

Roelie is leefstijlcoach en ouderenmedewerker. Roelie geeft advies en voorlichting, zowel individueel als in groepsverband, over diverse leefstijlthema’s zoals eten, bewegen, slapen, meedoen, zingeving en dagelijkse bezigheden.

Stefan Westerveld

Stefan is projectleider van het project Gezondheidsambassadeurs. Binnen het project wordt gezocht naar inwoners die met Gezondheid in hun eigen buurt aan de slag willen. Vanuit onderwerpen die ze zelf interessant vinden, ervaring in opgedaan hebben of zien dat het in de buurt gezondheid bevorderend kan werken. Het project richt zich in eerste instantie op Beilen en is tevens het interventieproject van Midden-Drenthe i.h.k.v. Aan de Slag met Preventie in Drenthe. Wilt u meer informatie neemt u dan contact met me op!

Mirjam Bijlsma

Mirjam is leefstijlcoach. Ze coacht op de verschillende leefstijlgebieden en geeft advies en voorlichting. Dit kan zowel individueel als in groepsverband en gaat over alle thema’s. Natuurlijk over voeding en beweging, maar ook over meedoen, zingeving, kwaliteit van leven en dagelijkse bezigheden.

Vakleerkrachten

De vakleerkrachten verzorgen bewegingsonderwijs op de basisscholen in onze gemeente. 

Chris vd Vossen

Chris geeft op twee scholen in Beilen les, op CKC De Eshorst en CKC Prinses Beatrix.

Marlies van Gelderen

Marlies geeft bewegingsonderwijs op de IKC Harm Smeenge en IKC G.A. De Ridder in Beilen.

Marieke Moes

Marieke is docent op CKC De Schutkampen in Smilde en geeft ook bewegingsonderwijs op deze school.

Frank Klein

Frank is coördinator lifestyle bij Kits Primair en verzorgt bewegingsonderwijs op diverse scholen in Midden-Drenthe.

Rianne Wessel

Rianne geeft les in Westerbork op CKC De Wegwijzer en IKC De Lindelaar, in Hooghalen op IKC De Bosvlinder, in Balinge op IKC De Wenteling, in Nieuw-Balinge op het IKC Meester Siebering en in Hijken op IKC ’t Hieker Nust.

Pim de Jonge

Pim geeft les in Smilde op IKC Prinses Margriet, in Bovensmilde op IKC De Meenthe en CKC De Wingerd, in Hoogersmilde op IKC Pieter van Thuyl en De Vaart, in Drijber op het Kindercentrum en in Wijster op IKC Zuiderenk.