Speeltuinen

Buiten spelen is meer dan bewegen

Wist u dat de gemeente Midden-Drenthe ruim 100 openbare speeltuinen heeft? Er is altijd wel één in de buurt, want ze zijn verspreid over alle dorpen en wijken.

Buiten spelen en bewegen is leuk om te doen, maar ook gezond en belangrijk voor de motorische, creatieve en emotionele ontwikkeling. Door met vriendjes en vriendinnetjes buiten te spelen leren kinderen samen te spelen, uitdagingen aan te gaan, grenzen te verleggen en hun fantasie vorm te geven. Voor jongeren, volwassenen en ouderen is het zelfs ook goed om vaker buiten te ‘spelen’, dus buiten te bewegen.

Het mooie van de openbare speeltuinen is dat ze altijd toegankelijk zijn en gratis te gebruiken. De speeltuinen worden onderhouden door de gemeente met behulp van vrijwilligers uit de buurt. Want het is natuurlijk belangrijk dat kinderen veilig kunnen spelen in de openbare buitenruimte.

Wilt u meer weten over speeltuinen of weten welke speeltuinen er in uw buurt zijn, kijk dan op de website van het Speeltuinoverleg. Dit is de belangenvereniging voor alle organisaties die in hun buurt de speeltuin beheren.