Sporten met een beperking

Uniek sporten

Het is niet altijd makkelijk om met een mentale of lichamelijke beperking te sporten. Sport moet voor iedereen toegankelijk zijn. Het team gezond in Midden-Drenthe is hiermee aan de slag gegaan. Informatie over thuis sporten, sportlocaties, hulpmiddelen en accommodaties kun je vinden op Unieksporten.nl.

Sportlocaties voor jou

Niet alleen in Midden-Drenthe, maar ook in de plaatsen er omheen is meer sport mogelijk dan je misschien denkt. Voor een overzicht wat er bij jou in de buurt ligt, kun je je plaatsnaam invullen op de website. Vervolgens zie je hoe ver alles weg is. 

Uitleenservice

Uniek Sporten heeft een uitleenservice voor hulpmiddelen. Deze kun je als inwoner van Midden-Drenthe ook aanvragen. 

Thuissporten

Uniek Sporten heeft speciaal voor jou een app ontwikkeld om thuis te kunnen sporten. Deze app is speciaal ontwikkeld met een community, video’s en oefeningen die ervoor zorgen dat ook jij veilig en goed kunt bewegen. De app is helemaal gratis. 

Accommodaties beoordelen

Uniek Sporten biedt jou de mogelijkheid om accommodaties te beoordelen op hun toegankelijkheid. Dit is waardevol, omdat beheerders en gemeenten zo te weten komen welke locaties ze toegankelijker moeten maken. En wat de ondervonden problemen zijn. Wil jij een accommodatie beoordelen in je dorp? Klik dan op onderstaande knop.

Mogelijkheden sporten met een beperking Midden-Drenthe