Sporten voor minima

Bewegen is belangrijk voor je gezondheid. Mensen die regelmatig bewegen zijn lichamelijk en mentaal fitter. Wil je meer bewegen? Er zijn in Midden-Drenthe vele mogelijkheden om (gratis) te bewegen. Je kunt alleen gaan bewegen of in een groep.

Jeugdsportfonds

Wil jouw kind voetballen, zwemmen of dansen maar is er thuis te weinig geld? Wij helpen! Wij betalen de contributie of het lesgeld en eventueel spullen zoals sportkleding en dansschoenen of de huur van een instrument. 

Goed voor kinderen!
Sport en cultuur is niet alleen leuk om te doen maar ook goed voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ze maken nieuwe vrienden, krijgen meer zelfvertrouwen, leren waar ze goed in zijn en bewegen meer. Daardoor voelen ze zich fit, krijgen een positiever zelfbeeld en doen het beter thuis en op school!

Zo kan jouw kind meedoen!
Als ouder kan je zelf geen bijdrage aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig. Bijvoorbeeld de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag

Kindpakket

Sportbon
Waardebon ter waarde van € 100,- , bestemd voor thuiswonende kinderen van 4 tot 18 jaar

Gratis zwemles “Bartje leert zwemmen”
Gratis zwemles in Beilen of Smilde voor thuiswonende kinderen van 5 tot 18 jaar

Schoolkostenregeling Voortgezet Onderwijs
Een bijdrage in de schoolkosten voor thuiswonende kinderen tot 18 jaar.

Financiële ondersteuning

De gemeente biedt financiële ondersteuning om te kunnen sporten en bewegen. Iedereen met bijstandsnorm inkomen kan tot € 165 per jaar per persoon ontvangen voor lidmaatschap bij een verenigingen of beweegaanbieder (zoals yoga of de sportschool).

Daarnaast zijn er verschillende locaties in Midden-Drenthe waar gratis sportkleding en sportattributen verkrijgbaar zijn.