Sporten voor minima

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Wil jouw kind voetballen, zwemmen of dansen maar is er thuis te weinig geld? Het jeugdsportfonds vergoedt voor elk kind uit een huishouden met weinig geld, de contributie voor één sport en/of cultuurabonnement bij een vereniging. 

Goed voor kinderen!
Sport en cultuur is niet alleen leuk om te doen maar ook goed voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ze maken nieuwe vrienden, krijgen meer zelfvertrouwen, leren waar ze goed in zijn en bewegen meer. Daardoor voelen ze zich fit, krijgen een positiever zelfbeeld en doen het beter thuis en op school!

Zo kan jouw kind meedoen!
Een aanvraag kun je als ouder of sportvereniging niet zelf doen. Je moet je daarvoor melden bij een intermediair. Dat kan jouw hulpverlener zijn, maar bijvoorbeeld ook je schooldocent Sport. In onze gemeente zijn ze nog aan het opstarten, dus check vooral ook de website van het jeugdsportfonds om een intermediair bij jou in de buurt te vinden. Intermediairs zijn er o.a. binnen ons team. Zij zijn ook vakleerkracht Sport op de basisscholen. 

Hoe werkt het?

Stap 1

Vraag aan de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet noemen we de ‘intermediair’;

Stap 2

De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

Stap 3

De intermediair hoort binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;

Stap 4

Je kunt jouw kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of het zwembad waar jouw kind heen gaat;

Stap 5

Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub of lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Kindpakket

Gratis zwemles “Bartje leert zwemmen”
Gratis zwemles in Beilen of Smilde voor thuiswonende kinderen van 5 tot 18 jaar

Schoolkostenregeling Voortgezet Onderwijs
Een bijdrage in de schoolkosten voor thuiswonende kinderen tot 18 jaar.

Financiële ondersteuning

De gemeente biedt financiële ondersteuning om te kunnen sporten en bewegen. Iedereen met bijstandsnorm inkomen kan tot € 165 per jaar per persoon ontvangen voor lidmaatschap bij een verenigingen of beweegaanbieder (zoals yoga of de sportschool).

Daarnaast zijn er verschillende locaties in Midden-Drenthe waar gratis sportkleding en sportattributen verkrijgbaar zijn.