Voor organisaties

Gezond in Midden-Drenthe is er ook voor bedrijven en organisaties. Zo helpen we bij een gezonder voedingsaanbod, verantwoord alcohol beleid en een rookvrije omgeving.

Rookvrije omgeving

Steeds meer sportclubs worden rookvrij. Wil je jouw sportvereniging ook rookvrij maken? Op de website rookvrije generatie.nl vind je meer informatie en tips waaronder een digitaal informatiepakket met handige hulpmiddelen zoals: een stappenplan, argumentenkaart, flyer/poster, een communicatiepakket met voorbeelden en een toolkit met tips en tricks voor de naleving. Ook is er een actie voor gratis rookvrij-borden.

Mocht je naast het digitale informatiepakket graag gratis één-op-één begeleiding ontvangen? Het team Gezond in Midden-Drenthe helpt je graag en neemt het eerste gratis bord alvast voor je mee. Een goede start van het nieuwe jaar.

Gezonde sportomgeving

Als JOGG-gemeente vinden we het belangrijk dat kinderen opgroeien in een gezonde omgeving. In het Markteffect onderzoek is te zien dat mensen de mogelijkheid tot het maken van een gezondere keuze ook erg belangrijk vinden!

JOGG zet zich in voor een gezonde jeugd door de omgeving waar kinderen komen, gezonder te maken.
Teamfit is de werkwijze van JOGG waarmee wordt ingezet op een gezondere sportomgeving. Denk aan verantwoord alcoholbeleid, rookvrije sportterreinen en gezonder voedingsaanbod bij sportlocaties.

JOGG-Teamfit adviseert (sport)locaties bij het aanbieden van gezondere alternatieven en de presentatie hiervan. Dus zeker niet het weghalen van dingen. Inderdaad, de frituur en biertap mogen natuurlijk gewoon blijven. Maar hoe doe je dit? Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. JOGG-Teamfit coach Drenthe Wineke Holtrop helpt graag!

Aan de slag?
Willen jullie gezondere stappen zetten binnen jullie (sport)locatie en kennismaken met de JOGG-Teamfit werkwijze? We komen graag langs voor een kosteloos en vrijblijvend advies. 

Ambassadeur Sport- en gezondheidsakkoord

Op 19 oktober 2022 hebben een groot aantal ambassadeurs het sport- en gezondheidsakkoord ondertekend. 

In het akkoord staan gezamenlijke doelen en afspraken rond thema’s als fysieke en mentale gezondheid, gezonde levensstijl, inclusiviteit en van jongs af aan sporten.

Onze ambities:

  • Iedereen hoort er bij en kan ook meedoen
  • Overal is toegang tot gezond eten en drinken en middelengebruik wordt ontmoedigd
  • Alle verenigingen hebben de basis op orde en handelen toekomstgericht
  • Kinderen zijn van jongs af aan motorisch vaardig

Er is een toolkit beschikbaar om aandacht te geven aan het ambassadeurschap. Hierin staan beelden en teksten om vrij te gebruiken op Facebook en Instagram. Ook staan hier ambassadeurslogo’s van Gezond in Midden-Drenthe om te gebruiken op de eigen website. 

Interesse in het ambassadeurschap? Neem dan contact op.