Workshop beweeginspiratie senioren

Bewegen is een dagelijks onderdeel van het leven. Vooral als het lijf niet meer zo goed wil, is het belangrijk om actief te blijven. En met bewegen sla je drie vliegen in een klap: het lijf wordt fitter, je brein wordt uitgedaagd en het is hartstikke leuk.

Er zijn in de gemeente Midden Drenthe veel vrijwilligers betrokken bij wandelgroepen, mét en zonder rollator of rolstoel. Een aantal van deze vrijwilligers wilden heel graag meer weten over hoe er op een juiste en leuke manier beweegmomenten aan hun wandelingen toegevoegd kunnen worden.

Op 13 oktober gaf Petra van den Bosch een inspirerende workshop. Stil zitten was geen op-tie! Al doende deden de vrijwilligers veel kennis, vaardigheden en inspiratie op om zelf aan de slag te kunnen gaan. Dit natuurlijk vooral voor tijdens hun wandelingen. Maar de diverse vormen zijn ook heel geschikt om op andere momenten in te zetten.

We willen hier zeker aan vervolg aan geven en hopen volgend jaar weer een dergelijke workshop te organiseren. Geschikt voor iedere vrijwilliger die betrokken is bij senioren!