Beweegreis festival

Op donderdag 11 juli vindt het Beweegreis Festival plaats. Van 13.00 tot 17.00 uur staat sportpark Stadsbroek in Assen in het teken van het toekomstige sport- en beweegbeleid in Drenthe en de eerste resultaten van de opleiding ‘De Beweegreis’. Kom langs, laat je inspireren en laat je stem horen!

Wist je dat slechts de helft van onze inwoners aan de Beweegnorm voldoet en dat 35% zich niet aangesproken voelt door het huidige sportaanbod? Wij werken hard om voor deze 35% een passend aanbod te ontwikkelen. Een van onze initiatieven is de opleiding ‘De Beweegreis’. Deze opleiding helpt professionals in sport, welzijn en zorg om beweegactiviteiten op te zetten en een netwerk te creëren waarin iedereen zich wél thuis voelt, elkaar kan ontmoeten, en kan werken aan een gezonde leefstijl. Omdat de deelnemers van de opleiding mooie resultaten hebben geboekt, willen wij jullie inspireren met hun verhalen.

Tijdens het festival is er ook een BouwBattle waarbij een drietal bouwploegen van experts hun plannen presenteren. Op deze manier wordt het sport- en beweegbeleid van 2025-2028 ontwikkeld.

Wat kun je nog meer verwachten tijdens het Festival?

  • Beweegmarkt #eenlevenlangbewegen, met o.a:
  • Meedoen met Drenthe Beweegt Samen (bekend van RTV Drenthe)
  • Mee wandelen (gezond door de natuur) en meefietsen op de duofiets
  • Live muziek met DJ JOLO, hapjes en drankjes
  • Netwerken met professionals en deelnemers

Het Beweegreis Festival is de perfecte gelegenheid om te zien hoe we gezamenlijk een ongedwongen en veilige omgeving kunnen creëren waarin iedereen kan bewegen, ongeacht de drempels die ze ervaren.

We hopen je daar te zien!