Bewegen voor senioren

In Midden-Drenthe zijn er verschillende mogelijkheden voor senioren om meer te gaan bewegen.

Activiteitenoverzicht Welzijnswerk Midden-Drenthe

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten in Beilen, Smilde, Westerbork en omstreken. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met één van de seniorenwerkers van welzijnswerk.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met één van de seniorenwerkers van welzijnswerk.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met één van de seniorenwerkers van welzijnswerk.

Rollator wandelclub Beilen

Hoe werkt het bij de rollatorwandelclub?
Iedereen kan meedoen bij de rollatorwandelclub. Eén keer per twee weken gaan we samen wandelen. Elkaar ontmoeten – een praatje maken – buiten zijn – in beweging zijn – afwisseling van het patroon. Je hoeft geen lid te worden. Het is vrij om mee te doen. Zorg dat je op tijd bent, want we wachten op niemand als het tijd is om te vertrekken.

Wanneer en hoe laat?
We wandelen op woensdagen in de EVEN weken. Start op bij het Karspelhof, Hofstraat 19 in Beilen om 14.00 uur. We denken rond 15.30 uur bij dierenweide Stroomdal (parkeerplaats zwembad) te zijn en daar dan nog wat te drinken en buurten tot max 16.30 uur. We wandelen voorlopig om de veertien dagen.

Gezonde inspanning en genoeg momenten van rust
Er wandelen altijd een paar mensen mee die verstand van zaken hebben. Tussendoor doen we wat bewegingsspelletjes om niet alleen de benen maar ook de andere ledematen in conditie te houden. Wat de afstand en intensiteit betreft passen we ons aan aan wat de wandelaars willen en kunnen. Tijdens de wandeling zijn er voldoende momenten van rust en ontspanning.

Natje en droogje en wat ontspanning
Tussendoor zorgen we voor een gezond drankje en een snack. We gaan proberen tijdens de wandeling op bijzondere plekken in het dorp even stil te staan en te luisteren naar iemand die iets te vertellen heeft over een verbouwing, historisch pand, bijzondere gebeurtenis, enzovoort. Altijd leuk om weer eens iets nieuws te horen of te zien. We sluiten af met een gezamenlijk kopje koffie. Bij goed (droog) weer op het terras van dierenweide Stroomdal. Als dat niet lukt zoeken we elders onderdak.

Kosten
Als je meewandelt, betaal je €1,50 per keer voor de koffie en thee, cake en een gezonde snack. Per keer contant te betalen.

Zwem mee met de Waterjuffers

De Waterjuffers is een gezellige vrouwen zwemclub voor alle leeftijden. Ze zwemmen elke maandagochtend van 08.00 – 08.30 uur in Zwembad de Peppel in Beilen. 

Elke week een half uur gevarieerd zwemmen zonder prestatie dwang, onder leiding van een gediplomeerde trainster. Na afloop drinken we gezellig koffie met aandacht voor elkaar. Met jaarlijks een fietstocht, een reisje en een feestelijke vergadering. De kosten zijn €12,50 per maand.

Meer informatie
Voor meer informatie neem contact op met Sylvia Vester via 0593 – 525165.

50+ gym bij S.S.S Smilde

Lijkt het u ook leuk om elke woensdagochtend fit uw dag te beginnen bij S.S.S Smilde? Meld u dan aan voor de 50+ gym! In de lessen van de 50+ gym gaan we onder andere aan de slag met conditie, lenigheid en kracht. 

De training is van 10.00 tot 11.00 uur in de Gymzaal aan de Emmastraat 2 in Smilde. De kosten zijn €37,00 per kwartaal.

Meer informatie
Voor meer informatie kijk op www.sss-smilde.nl of neem contact op via info@sss-smilde.nl

60+ gym bij FIT Beilen

Op vrijdagochtend kunt u ook meedoen met de 60+ FITgroep bij Gymnastiekvereniging FIT Beilen. Het doel van deze groep is om met plezier te bewegen, binnen uw eigen grenzen. Door elke week te sporten worden spieren soepeler en is er minder kans om te vallen of om blessures op te lopen. 

Elke les begint met een warming-up, die bestaat uit aerobics of steps. Daarna komen alle spieren aan bod door middel van verschillende oefeningen, die worden uitgevoerd met dynabands, een bal en gewichten. De les wordt afgesloten met een spelvorm, zoals badminton, bal gooien, estafettes of trefbal.

De training is van 10.45 tot 11.45 uur in de Drenthehal in Beilen. 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.fitbeilen.nl

Yoga buurthuis 't Trefpunt Holthe

Elke woensdagochtend in buurthuis ‘t Trefpunt in Holthe YOGA. De yogalessen worden gegeven door Trea de Vries-Derks. Trea is integraal leefstijlcoach en trainer. Aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Leefstijl CoachesNederland (de BLCN) en sinds dit voorjaar licentie-houder van de GLI COOL.

Trea: info@higgsdrenthe.nl of 06-53120165

55+ fitness | Fitnesscentrum Sportique Bovensmilde

Bij Fitnesscentrum Sportique kun je meedoen met 55+ fitness. Dit is een circuittraining in de zaal en een conditieblokje er bij, waar iedereen op z’n eigen niveau kan werken. Ook kan er worden gekozen voor sportief wandelen. Bekijk onderstaand de lestijden: 

Maandag:           09:00-09:55        55+ fitness
Dinsdag:              09:45-10:40         55+ Pilates
                               11:00-11:55            55+ Fitness        
Donderdag:        08:45-09:45        Sportief wandelen
                              10:00-10:55           55+ Fitness
Vrijdag:                10:30-11:25            55+Fitness

Senior FIT | Queno

Gezond oud worden dat wil natuurlijk iedereen. Met Senior Fit werken we aan belastbaarheid, kracht, conditie, flexibiliteit en balans. We trachten ouderdomsgerelateerde klachten en achteruitgang tegen te gaan. Het lukt soms zelfs om vooruitgang te boeken. Kunt u nog zelfstandig de trap af of opstaan van de grond? Wij leren het u!
In de les komen alle belangrijke onderdelen aan bod. Sporten bij QUENO is meer dan sportief zijn alleen, gezelligheid en sfeer staan voorop! Inclusief kopje koffie/thee na afloop van de les.

Gratis kennismaken
Door de eerste les gratis mee te doen om te zien of het iets voor u is.

Dagen en tijden
Wekelijks dinsdag en donderdag 10:00-11:00
Uitgezonderd de week tussen kerst en oud/nieuw.