Gezonde sportomgeving

Maak jouw sport- of buurtlocatie gezonder

Maak jouw sport- of buurtlocatie gezonder

Vind jij gezondheid ook belangrijk en denk jij dat jouw sport- of buurtlocatie nog wel wat stappen kan zetten richting een gezonder aanbod in de kantine, verantwoord alcoholgebruik of het rookvrij maken van het terrein? We helpen je er graag bij en samen gaan we aan de slag! Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Hoe ziet het traject er uit?

Eerst plannen we een afspraak in. Dan komen we langs op jouw locatie en gaan samen met iemand van de kantinecommissie en het bestuur bespreken met welke thema’s jullie aan de slag willen. Dat kan zijn een gezonder aanbod, verantwoord alcoholgebruik of het rookvrij maken van het terrein. Vervolgens brengen we de huidige situatie in kaart en aan de hand daarvan worden de ambities bepaald. Hieruit volgt een adviesrapport met een stappenplan zodat jullie direct van start kunnen gaan.

Challenges

Je gaat vervolgens aan de slag met een aantal challenges. Wanneer je deze allemaal af kan vinken en hebt behaald, word je beloond met een zogenoemde Topprestatiebadge. Voor alle drie de thema’s kan je uiteindelijk zo’n badge verdienen, die we vervolgens uiteraard graag komen uitreiken. Dit kan mooie publiciteit opleveren waar je als locatie van kunt profiteren.

Frituur en biertap mogen blijven

Er wordt nog wel eens gedacht dat een gezonde keuze in de kantine ingrijpende gevolgen heeft. Dit is niet het geval. Natuurlijk mogen de frituur en biertap gewoon blijven in een gezondere omgeving. Het gaat er vooral om dat je daarnaast ook een gezond alternatief aanbiedt. Maar ook hoe je deze gezonde keuze stimuleert.

VKW en Vitesse als voorbeeld in Midden-Drenthe

Voetbalvereniging VKW uit Westerbork en korfbalvereniging Vitesse uit Beilen hebben al mooie stappen gezet richting een gezonde sportomgeving. VKW biedt in hun kantine ook gezonde keuzes aan. Vitesse heeft een Topprestatiebadge ontvangen voor het rookvrij maken van hun terrein en één voor verantwoord alcoholbeleid. Wij hopen dat zij hiermee een voorbeeld zijn voor anderen en delen uiteraard graag hun ervaringen.

Contact

Wil je aan de slag of heb je nog vragen? Neem vooral contact met ons, bijv. via de mail via contact@gezondinmiddendrenthe.nl. Mag ook telefonisch: 06-40415591. Voor meer informatie over deze werkwijze kan je ook terecht op: jogg-teamfit.nl/

Rookvrije omgeving

Steeds meer sportclubs worden rookvrij. Wil je jouw sportvereniging ook rookvrij maken? Op de website rookvrije generatie.nl vind je meer informatie en tips waaronder een digitaal informatiepakket met handige hulpmiddelen zoals: een stappenplan, argumentenkaart, flyer/poster, een communicatiepakket met voorbeelden en een toolkit met tips en tricks voor de naleving. Ook is er een actie voor gratis rookvrij-borden. Mocht je naast het digitale informatiepakket graag gratis één-op-één begeleiding ontvangen? Het team Gezond in Midden-Drenthe helpt je graag en neemt het eerste gratis bord alvast voor je mee. Een goede start van het nieuwe jaar.