Geslaagde sportmiddag de Smildes

Op vrijdagmiddag 18 maart organiseerden WIK, SSS Smilde, SV Hoogersmilde, FAMA en het kindcentrum Hoogersmilde een sportmiddag voor kinderen in de Smildes. Kinderen van groep 5 t/m 8 hebben kennisgemaakt met badminton, turnen, handbal en volleybal. Het was voor alle kinderen een geslaagde middag. Ook de organisatoren en trainers, bedankt voor jullie inzet! We hopen iedereen over een half jaar weer te zien bij de volgende editie. Tot in september!
 
Een échte Sportdag voor de Smildes Afgelopen vrijdag was het dan zo ver; de eerste editie van de Sportdag van de Smildes. Iets meer dan 30 kinderen konden vanaf 15:00 uur in de Smeltehal in Smilde kennismaken met 4 sporten: SSS Smilde had een airtrack klaarstaan waarop geturnd kon worden WIK Bovensmilde had het shuttlekanon geïnstalleerd en een wedstrijdveldje neergezet waar gebadmintond kon worden onder begeleiding. SV Hoogersmilde had een leuke handbal clinic waarbij afsluitend een partijtje tegen elkaar gespeeld werd. Fama verzorgde met 2 vrijwilligers een leuke clinic volleybal.

Kinderen uit groep 5 tm 8 gingen elke 25 minuten naar de volgende sport en zo is het na 2 uurtjes intensief sporten een goede kennismaking geweest met de diverse sportverenigingen in de Smildes. Na afloop gingen de kinderen met een goodybag naar huis diverse informatie van de verenigingen en een gezonde snack voldaan weer naar huis.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers en kinderen die deze dag tot een échte sportdag hebben gemaakt. Tevens was het zonder de financiële bijdrage van het Groen Kruisfonds Smilde, dorpsgelden commissies van de Smilde en Gezond in Midden Drenthe niet mogelijk geweest deze dag organiseren. Daarbij speciale dank aan Jumbo Pepping voor het last minute verzorgen van de appels en mandarijnen.

De volgende editie zal in september plaatsvinden in Bovensmilde. Hier krijgen de kinderen weer een uitnodiging op school en via de kranten. Tot in september!