Nationale sportweek 2024

Van 20 tot en met 29 september is de Nationale Sportweek. Tijdens de Nationale Sportweek laten we zien hoe leuk bewegen is. Iedereen kan op zijn/haar eigen manier meedoen.

In december 2023 ontvingen verenigingen een enquête over de Nationale Sportweek. Uit de enquête kwam naar voren dat de kalender in de smaak viel. Daarom brengen we die opnieuw uit! Ook was er de wens voor een beweegmarkt. Daarom gaan we in Smilde, Beilen en Westerbork een beweegmarkt organiseren. En daarvoor hebben we wel jullie hulp nodig! 

Van de kalender komt een digitale en fysieke versie. Op de kalender kunnen inwoners zien waar en hoe laat een open training of een speciale activiteit van een vereniging is. 

Op de beweegmarkt kunnen verenigingen & beweegaanbieders zich promoten. Bij een kraampje kun je informatie geven, maar bijvoorbeeld ook een demo geven en/of inwoners laten meedoen. De invulling daarvan is aan jou als vereniging/beweegaanbieder zelf. Wanneer je draait op vrijwilligers kun je €100,- krijgen om je kraampje in te richten en je vrijwilligers enthousiast te krijgen. Wij regelen de vergunningen, kraampjes en promotie voor de markten. Dus jullie hoeven er alleen op de dag zelf te zijn! 

Welke hulp kunnen wij gebruiken om de kalender en de beweegmarkt te realiseren?

1.    Voor de kalender vragen wij input van jouw open trainingen of overige activiteiten van 20-29 september die open zijn voor álle inwoners. Denk daarbij aan:

·        Doelgroep, datum, tijd, sport én locatie.

2.           Voor de beweegmarkt hebben we het volgende nodig:

·        Enkele personen die willen meedenken in een werkgroep voor de exacte invulling van de markt. Denk hierbij aan datum, tijd, locatie, opstelling van kraampjes etc. Dit zullen naar verwachting ongeveer 2 (online) bijeenkomsten zijn. Voor elke kern wordt er een apart werkgroepje opgezet.

·        Verenigingen en beweegaanbieders die een kraampje willen invullen op de beweegmarkt.

Wil je meedoen of meer informatie? Vraag gerust Esther Vos via 06-25638165 of contact@gezondinmiddendrenthe.nl.