Ruim 200 spelende kinderen tijdens Mega speeldag

Vrijdag 6 januari 2022 organiseerde ‘Wij Zijn Bovensmilde’ traditiegetrouw weer de Mega Speeldag in de Spil in Bovensmilde.

Luchtkussens
Hoofdact van de dag zijn natuurlijk de 5 mega luchtkussens die uitgestald staan in de sporthal. Meer dan 200 kinderen van diverse leeftijden mochten hun laatste energie van de vakantie nog even uitleven op de kussens.
Met permanent 5 vrijwilligers als zaalwacht was er de hele dag toezicht op de kinderen en verliep alles op rolletjes.

Schminken en rad van Fortuin
Boven in de jeugdsoos konden de kinderen gratis geschminkt worden door de 3 schminkdames. Bijna alle kinderen hebben daar gebruik van gemaakt gezien de mooi beschilderde gezichten die er rond renden! Een behoorlijke kluif voor de dames, maar ze hebben het toch maar even gedaan!
Beneden in de hal konden de kinderen draaien aan het rad en leuke prijsjes winnen.

Gratis fruit
In de kantine van BSVV was er ruimte voor de kinderen om even op adem komen. De lokale supermarkt had voor elk kind 2 stuks fruit beschikbaar gesteld. Waarvoor dank!
Ook verdween er fruit in de Smoothie fiets in de hal waar de kinderen hun eigen smoothie konden maken.
Het overige fruit heeft WZB gedoneerd aan de Voedselbank en de Voedselkast van Bovensmilde.
Naast het fruit was er ook aandacht voor andere gezondere alternatieven. Denk aan bruin brood naast wit brood en er waren ook light en zero dranken verkrijgbaar. Ook stonden er 2 grote kannen met smaakjes water (met citroen en appel).

Dank
De organisatie bedankt het team Gezond in Midden-Drenthe en het Groene Kruisfonds Smilde voor hun bijdrage aan de Mega Speeldag waardoor de entree laagdrempelig kon blijven en ieder kind in Bovensmilde de kans kreeg om te spelen! Ook bedankt de organisatie BSVV voor het beschikbaar stellen van hun kantine en de koffie.

Maar de grootste dank gaat uit naar de vrijwilligers die in de voorbereiding, de opbouw, tijdens de dag en het opruimen, hebben geholpen om deze dag voor de kinderen van Bovensmilde tot een succes te maken.