Word ambassadeur van het Sport- en gezondheidsakkoord

Preventie en de aanpak van Positieve gezondheid van roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik zijn ambities die aansluiten bij het (nationaal) preventieakkoord. Het versterken van de acties in de sociale en fysieke omgeving, het verkleinen van gezondheidsachterstanden en het versterken van veerkracht van jeugd en jongvolwassenen en de vitaliteit van ouderen krijgt hier vanzelfsprekend een vervolg.

Zij kunnen jullie verder helpen via: contact@gezondinmiddendrenthe.nl.

Ambities

Het sportakkoord van de gemeente Midden-Drenthe is een samenwerking tussen personen, verenigingen en organisaties, die zich direct of indirect bezig houden met bewegen en gezondheid. Het akkoord gaat uit van 4 ambities, met als ultiem doel: een vitaal en verenigde gemeenschap.

Het is goed te benoemen dat dit voor veel mensen al telt in deze gemeente. Maar het sportakkoord is er om dit vooral zo te houden en daar waar mogelijk een beetje beter te maken dan het al is. In de gestelde ambities wordt duidelijk dat dit sportakkoord niet alleen maar gaat om sport en bewegen. Er gaat een enorme preventieve werking vanuit en richt zich ook op de jeugd. Hierdoor liggen er mooie kansen en verbindingen met het, als ook met het Preventieakkoord.

Ambassadeurs

Zonder ambassadeurs geen sportakkoord. Met elkaar brainstormen en tot mooie ideeën komen. En daar als ambassadeur ook achter te staan. Samen komen we verder naar een gezonder Midden-Drenthe.

Er is een toolkit beschikbaar om aandacht te geven aan het ambassadeurschap. Hierin staan beelden en teksten om vrij te gebruiken op Facebook en Instagram. Ook staan hier ambassadeurslogo’s van Gezond in Midden-Drenthe om te gebruiken op de eigen website. 

Word ambassadeur