Vooraankondiging doortrappen

Fit, veilig én gezellig DOORTRAPPEN in Drenthe voor 60 plussers
In beweging zijn, genieten van de mooie Drentse natuur en in contact zijn met andere fietsliefhebbers. Voor wie dit als de perfecte combinatie klinkt, kan zich nu opgeven voor een van de fietsclubs van de Fietsersbond in Drenthe. De fietsclubs zijn bedoeld om gezellig samen te fietsen en onderweg meer te leren over veiligheid op de fiets.

De fietsclubs van de Fietsersbond zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Drenthe. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Dit is tevens al enkele jaren speerpunt in landelijk en regionaal verkeersveiligheidsbeleid. Terwijl senioren met gezondheidsprogramma’s gestimuleerd worden om in beweging te blijven, is in ongevallencijfers een groeiend aantal ongevallen met de senior fietser te zien. Doortrappen Drenthe is in het leven geroepen om daar verandering in te brengen. Het project bestaat uit diverse leerzame en leuke fietsactiviteiten voor senioren.

Fietsclubs
Een van die activiteiten zijn de fietsclubs. Met de fietsclub fiets je geregeld een mooie uitgezette fietsroute. Tijdens zo’n route is er onderweg aandacht voor onder andere veilig fietsen in een groep, hoe je het beste op- en af kunt stappen, remmen, lastige verkeerssituaties en fietsen op een e-bike. Een medewerker van de Fietsersbond begeleidt de fietsclubs in het eerste jaar. Daarna kan de fietsclub zelfstandig voortbestaan.

Ook in Midden-Drenthe gaat de fietsclub van start!
We starten in het voorjaar van 2023 en er zal om de week een fietstocht (10 – 40 km) plaatsvinden.
Twee fietsdocenten gaan 10x deze tochten begeleiden. Zij zorgen voor de routes en geven fietstips.