Kinderen 0-4 jaar geldzaken en subsidies

Kinderen 0-4 jaar | geldzaken en subsidies

Er is een mogelijkheid, mits je voldoet aan de voorwaarden, om per kalenderjaar € 165,- per gezinslid te ontvangen om aan leuke activiteiten mee te kunnen doen. 

De uitkering voor activiteiten is bedoeld om deel te kunnen nemen aan leuke activiteiten. Voorbeelden van deze activiteiten zijn: contributie voor een club, muziekles, lidmaatschap bibliotheek, leuke uitjes als het bezoeken van een concert, bioscoop, dierentuin of pretpark, schoolreisjes en werkweken van school. 

  • Voor meer informatie en de voorwaarden klik hier

Zwemlessen
Ja, er is geld beschikbaar voor zwemlessen, hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Je kunt meedoen aan het initiatief ‘Bartje leert zwemmen’, dit is een onderdeel van het Kindpakket. Voor de voorwaarden en meer informatie, verwijzen wij je graag door naar de sociale raadsvrouw van de gemeente Midden-Drenthe, zie hieronder. 

Contributie
Ja, er zijn mogelijkheden voor een financiële bijdrage in de contributie, deze is opgesteld voor mensen met te weinig financiële ruimte. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt, dan is er de sociale raadsvrouw van de gemeente Midden-Drenthe.

  • Contact met de sociale raadsvrouw
    Kijk voor meer informatie op www.middendrenthe.nl
    of neem gelijk contact op met de Sociale Raadsvrouw: 0591-680 800. 

Het PGB is een geldbedrag waarmee je zelf zorg en begeleiding kunt inhuren, of hulpmiddelen of voorzieningen kunt inkopen. De regeling valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

  • Meer informatie en/of het aanvragen van een PGB, neem dan contact op met www.cjgmiddendrenthe.nl of neem telefonisch contact op met het Centrum Jeugd en Gezin: 0593 – 524136 (24-uurs service).

Antwoord niet gevonden?
Neem dan contact op!

Op deze pagina vind je verschillende hulpvragen op het gebied van geldzaken en subsidies met betrekking tot kinderen van 0-4 jaar. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact op.

Overzicht trainingen en subsidies

Heb je antwoord op je vraag gekregen? Helpen deze vragen je verder of juist niet? Laat ons weten of je tips en/of advies voor ons hebt.

Ik heb ook een aanbod

Vind jij het ook belangrijk dat ieder kind in zijn kracht staat en zorgeloos kan opgroeien? Heb jij een aanbod of initiatief wat hieraan bijdraagt, dan kan je via onderstaande link dit kenbaar maken.

Afmelden

Klopt het aanbod niet meer, verloopt het project of initiatief of wil je hieraan niet meer meedoen. Maak dit dan kenbaar via onderstaande link. Dan zullen wij je verwijderen van de Ieder kind in zijn kracht kaart.