Kinderen 0-4 jaar jeugdhulp en opvoeding

Kinderen 0-4 jaar | jeugdhulp en opvoeding

Het opvoeden van kinderen kan zorgen voor veel vragen. Soms zoek je een antwoord waarbij je niet meteen professionele hulp nodig hebt. Er bestaan verschillende websites, klik hieronder waar verschillende vragen worden beantwoord:

Consultatiebureaus
Voor contact met het consultatiebureau, ga naar www.cjgmiddendrenthe.nl, onderaan de pagina rechts, staan de adressen en de openingstijden. Wil je telefonisch contact, bel naar: 0593 – 524136 (Centrum voor Jeugd en Gezin). Midden-Drenthe heeft drie locaties:

  • MFC, Nassaukade 4 – Beilen 
    Inloopspreekuur op maandag van 12:00-13:00 uur
  • De Voorhof (kerk), Hoogeveenseweg 4 – Westerbork
    Geen inloopspreekuur
  • CB, Kerklaan 2a – Smilde
    Inloopspreekuur op dinsdag van 13:00-13:30 uur

Pesten komt vaker voor dan we denken. Wordt een kind gepest en wil je hem/haar helpen?

Bij onderstaande praktijken kun je terecht voor meer informatie en hulp:

Ja, er is een aanbod van workshops voor professionals om signalen en vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld te herkennen.

Kijk op www.vlaggensysteem voor het aanbod en meer informatie.

In Midden-Drenthe zijn verschillende soorten kinderopvang: kinderdagverblijven of gastouders. Hieronder per dorp de kinderdagverblijven. Klik op de naam voor meer informatie en het aanbod van de opvang:

Beilen
Bovensmilde
Drijber
Balinge
Hoogersmilde
Hooghalen
Hijken
Smilde
Westerbork
Wijster

Ja, als je een vermoeden hebt van kindermishandeling of huiselijk geweld bij wie dan ook, dan kun je (anoniem) contact opnemen met Veilig Thuis. De contactgegevens staan vermeld op de website: www.veiligthuisdrenthe.nl

Om erachter te komen of jouw kind hoogbegaafd en/of hoogsensitief is, kun je naar een (kinder)coach toegaan. Zij helpen op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling, gedrag en opvoeding bij kinderen.

Voor meer informatie, klik op het webadres van de praktijk. Hier staat een toelichting over de werkwijze en hoe je contact kunt leggen:

Een (kinder)coach kan meehelpen om achter de oorzaak van problemen te komen en een helpen het op te lossen.

Meer weten? Klik hieronder op een webadres voor meer informatie over de praktijk en werkwijze.

Een kinderfysiotherapeut of andere specialist kan je eventueel verder helpen, er kunnen verschillende oorzaken zijn. Je kunt contact opnemen met een kinderfysiotherapeut en de klachten bespreken. Ook op het consultatiebureau kunnen ze helpen of eventueel doorverwijzen.

Het kan fijn zijn jouw baby dichtbij jou te dragen in een draagdoek. Om het voor jouzelf en jouw baby zo aangenaam mogelijk te maken is het belangrijk om de draagdoek goed te gebruiken. Voor advies kun je naar een draagdoekconsulent:

Een veilige hechting is de basis voor de wederzijdse band tussen baby en ouders waardoor het kind zich geborgen/veilig voelt en daardoor zelfverzekerd in de wereld kan staan). Hieronder staat, wie daar bij kan helpen:

 

Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Drenthe (CJG) is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Midden-DrentheWelzijnswerk Midden-Drenthe en de GGD Drenthe. CJG werkt met drie JeugdTeams (Beilen, de Smildes en Westerbork) samen met ouders. Centaal staan vragen met betrekking tot opvoeding en opgroeien van kinderen en jongeren van 0-23 jaar.

Antwoord niet gevonden?
Neem dan contact op!

Op deze pagina vind je verschillende hulpvragen op het gebied van jeugdhulp en opvoeding met betrekking tot kinderen van 0-4 jaar. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact op.

Overzicht trainingen en subsidies

Heb je antwoord op je vraag gekregen? Helpen deze vragen je verder of juist niet? Laat ons weten of je tips en/of advies voor ons hebt.

Ik heb ook een aanbod

Vind jij het ook belangrijk dat ieder kind in zijn kracht staat en zorgeloos kan opgroeien? Heb jij een aanbod of initiatief wat hieraan bijdraagt, dan kan je via onderstaande link dit kenbaar maken.

Afmelden

Klopt het aanbod niet meer, verloopt het project of initiatief of wil je hieraan niet meer meedoen. Maak dit dan kenbaar via onderstaande link. Dan zullen wij je verwijderen van de Ieder kind in zijn kracht kaart.