Aanbod voor kinderen van 0-4 jaar

Waar ben je naar op zoek?

Onderstaand vind je verschillende thema’s waarin het aanbod voor kinderen van 0-4 jaar wordt weergegeven. Verder tref je informatie aan over bijv. trainingen, activiteiten en inspiratie. Kom je er niet uit, dan helpen wij je graag verder om jouw vraag beantwoord te krijgen. Neem gerust contact op.

Geldzaken en subsidies

Hier vind je financiële mogelijkheden voor bijv. het organiseren van een leuke activiteit en vind je verschillende ondersteunende financiële regelingen ten gunste van de jeugd. Klik hieronder voor het aanbod.

Gezondheid (voeding)

Werken aan de gezondheid van met name de jeugd legt een goede basis voor de toekomst. Hier helpen wij je graag verder mee.

Jeugdhulp en opvoeding

Hier verwijzen wij je graag door naar de mensen die jou of het kind verder kunnen helpen als het gaat om bijvoorbeeld bepaalde zorg, denk ook aan pesten, misbruik en/of scheiding.

Sport en bewegen

Zoek je een sportvereniging of wil je graag de motorische vaardigheden verbeteren bij kinderen? Ben je op zoek naar geld voor beweeg- of sportactiviteiten? Hieronder vind je de mogelijkheden.

Taal en rekenen

Bij kinderen van 0-4 jaar denk je misschien niet meteen aan taal en rekenen. Taal heeft ook te maken met spraak. Praat jouw kind nog niet en heb je daar vragen over? Wil je weten wat voor schoolaanbod er is? Klik dan hieronder.

Trainingen, cursussen en gastlessen

Ben je op zoek naar een training, cursus, gastlessen en/of workshops. In het overzicht staat het aanbod voor particulieren én organisaties. Hieronder tref je het aanbod aan.
Heb je als medewerker in het onderwijs een leuke workshop of gastles gehad, deel dit dan met ons! Heb je zelf een aanbod, dan willen dit natuurlijk ook graag weten.

Activiteiten

Er zijn verschillende leuke reguliere activiteiten die aangeboden worden in Midden-Drenthe voor kinderen van 0-4 jaar.

BoekStart

Bibliotheken Beilen, Smilde en Westerbork
BoekStart is een gratis programma voor kinderen van 0-4 jaar om (voor)lezen te stimuleren. Maak je kind (0-2 jaar) gratis lid van de bibliotheek, ontvang het BoekStartkoffertje.

Plaatjes en Praatjes

Bibliotheken Beilen, Smilde en Westerbork

Samen lezen, zingen, spelen en knutselen. Plaatjes en Praatjes is voor ouders, opa’s en oma’s of oppas met jonge kinderen van 0 t/m 3 jaar.

Speelplekken

Er zijn in Midden-Drenthe ruim 125 unieke speelplekken waar gratis gespeeld kan worden. Voor een overzicht klik hieronderOuder&Kindcafé

Beilen

Een plek waar kinderen heerlijk kunnen spelen en ouders elkaar ontmoeten en genieten van een gezamenlijk koffie of theemoment.

DraagCafé

Beilen en Hoogeveen

Heb jij altijd al willen weten of dragen wat voor jou is? Heb je een draagdoek of draagzak maar loop je tegen een probleem aan? In het DraagCafé adviseren ze je!

Inspiratie

Laat je hier inspireren! Er zijn namelijk vele onderzoeken beschikbaar, veel leuke ideeën voor en over de jeugd. Blogs, vlogs of film en boeken, ook hierin willen wij iedereen inspireren om ervoor te zorgen om Ieder kind in zijn kracht te zetten! Het gaat ook om kennisdelen met elkaar, samen weten én kunnen we veel meer dan we denken. Heb jij bepaalde kennis die je met anderen wilt delen? Tip ons en klik hieronder op de button.
Disclaimer

De doelstelling van dit overzicht is om de (hulp)vraag digitaal te matchen aan het formele en informele (lokale) aanbod. Hiermee wordt beoogd de zelfredzaamheid van de inwoners en professionals in de gemeente Midden-Drenthe te versterken ten behoeve van de jeugd. Er kan op geen enkele manier rechten worden ontleend aan de geboden informatie op deze website. Uiteraard is het onze intentie om de informatie zo correct en volledig mogelijk weer te geven, echter kan het zijn of voorkomen dat de informatie niet volledig (meer) is of simpelweg onjuist weergegeven. Dit vernemen wij dan graag. Het gebruiken van deze geboden informatie geschiedt volledig op eigen risico. Helaas, kunnen wij geen verantwoordelijkheid nemen over de kwaliteit van de diensten en of producten waar naar wordt doorverwezen. Wij trachten puur en simpel, alleen vraag en aanbod overzichtelijk te maken.