Voor kinderen van 13-18 jaar

Waar ben je naar op zoek?​

Onderstaand vind je verschillende thema’s waarin het aanbod voor kinderen van 13-18 jaar wordt weergegeven. Verder tref je informatie aan over bijv. trainingen, activiteiten en inspiratie. Kom je er niet uit, dan helpen wij je graag verder om jouw vraag beantwoord te krijgen. Neem gerust contact op.

Geldzaken en subsidies

Hier vind je financiële mogelijkheden voor bijv. het organiseren van een leuke activiteit en vind je verschillende ondersteunende financiële regelingen ten gunste van de jeugd. Klik hieronder voor het aanbod.

Gezondheid (voeding en verslaving)

Werken aan de gezondheid van met name de jeugd legt een goede basis voor de toekomst. Hier helpen wij je graag verder mee.

Jeugdhulp en opvoeding

Hier verwijzen wij je graag door naar de mensen die jou of het kind verder kunnen helpen als het gaat om bijvoorbeeld bepaalde zorg, denk ook aan pesten, misbruik en/of scheiding.

Kunst, muziek en theater

Kinderen hebben baat bij kunst, muziek en theater. Hiervoor zijn vele mogelijkheden beschikbaar. Wil je meer weten? Klik dan hieronder.

Relaties en seksualiteit

Soms worstelen kinderen met zichzelf, voelen van alles en weten nog niet zo goed hoe hiermee om te gaan. Hoe kunnen wij kinderen hierin ondersteunen? Hieronder helpen wij je graag verder.

Sport en bewegen

Zoek je een sportvereniging of wil je graag de motorische vaardigheden verbeteren bij kinderen? Ben je op zoek naar geld voor beweeg- of sportactiviteiten? Hieronder vind je de mogelijkheden.

Taal en rekenen

Taal en rekenen zijn belangrijke basisvaardigheden voor een kind. Ben je op zoek naar mogelijkheden voor extra ondersteuning op het gebied van taal, spraak en rekenen, klik dan hieronder.

Weerbaarheid

Kinderen en met name de jongeren, kunnen het leven als stressvol ervaren. Onzekerheid, prestatiedruk, er bij willen horen en omgaan met emoties zijn hierin belangrijke onderwerpen. Wij helpen je graag verder, klik hieronder.

Trainingen, cursussen en gastlessen

Ben je op zoek naar een training, cursus, gastlessen en/of workshops. In het overzicht staat het aanbod voor particulieren én organisaties. Hieronder tref je het aanbod aan.
Heb je als medewerker in het onderwijs een leuke workshop of gastles gehad, deel dit dan met ons! Heb je zelf een aanbod, dan willen dit natuurlijk ook graag weten.

Activiteiten

Er zijn verschillende leuke reguliere activiteiten die aangeboden worden in Midden-Drenthe voor kinderen van 13-18 jaar.

Jeugdsoos Chill in

Omloop 5 in Beilen

Geopend voor jongeren op:
Maandag 14:00 – 17:00
Dinsdag 14:00 – 17:00
Donderdag 14:00 – 17:00
Vrijdag 14:00 – 17:00 en 19:00 – 22:00

Jeugdsoos Chillpoint

MFA Groene Borg in Westerbork

Jongerencentrum ChillPoint is dé plek in Westerbork waar jongeren van 12 tot 16 jaar bij elkaar komen om activiteiten te ondernemen of om gezellig samen te zijn.

Jeugdsoos Twick

Mr Hadderstraat 31 in Wijster
Twick is een soos voor jongeren vanaf 16 jaar. We zijn bijna elke zaterdagavond geopend en organiseren er verschillende activiteiten.

 

Jeugdsoos Onze stee

Westeinde 6 in Hijken

Jeugdsoos Onze stee is de plek waar jeugd van 12 tot 25 samen kan komen om met elkaar gezellig samen te zijn en zich te vermaken.

Speelplekken

Er zijn in Midden-Drenthe ruim 125 unieke speelplekken waar gratis gespeeld kan worden. Voor een overzicht klik hieronderInspiratie

Laat je hier inspireren! Er zijn namelijk vele onderzoeken beschikbaar, veel leuke ideeën voor en over de jeugd. Blogs, vlogs of film en boeken, ook hierin willen wij iedereen inspireren om ervoor te zorgen om Ieder kind in zijn kracht te zetten! Het gaat ook om kennisdelen met elkaar, samen weten én kunnen we veel meer dan we denken. Heb jij bepaalde kennis die je met anderen wilt delen? Tip ons en klik hieronder op de button.
Disclaimer
De doelstelling van dit overzicht is om de (hulp)vraag digitaal te matchen aan het formele en informele (lokale) aanbod. Hiermee wordt beoogd de zelfredzaamheid van de inwoners en professionals in de gemeente Midden-Drenthe te versterken ten behoeve van de jeugd. Er kan op geen enkele manier rechten worden ontleend aan de geboden informatie op deze website. Uiteraard is het onze intentie om de informatie zo correct en volledig mogelijk weer te geven, echter kan het zijn of voorkomen dat de informatie niet volledig (meer) is of simpelweg onjuist weergegeven.  Dit vernemen wij dan graag. Het gebruiken van deze geboden informatie geschiedt volledig op eigen risico. Helaas, kunnen wij geen verantwoordelijkheid nemen over de kwaliteit van de diensten en of producten waar naar wordt doorverwezen. Wij trachten puur en simpel, alleen vraag en aanbod overzichtelijk te maken.