Kinderen 13 - 18 jaar | jeugdhulp en opvoeding

Ja, er is een aanbod van workshops voor professionals om signalen en vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld te herkennen.

Kijk op www.ggddrenthe.nl voor het aanbod en meer informatie

Het opvoeden van kinderen kan zorgen voor veel vragen. Soms zoek je een antwoord waarbij je niet meteen professionele hulp nodig hebt. Er bestaan verschillende websites, klik hieronder waar verschillende vragen worden beantwoord:

Consultatiebureaus
Voor contact met het consultatiebureau, ga naar www.cjgmiddendrenthe.nl, onderaan de pagina rechts, staan de adressen en de openingstijden. Wil je telefonisch contact, bel naar: 0593 – 524136 (Centrum voor Jeugd en Gezin). Midden-Drenthe heeft drie locaties:

  • MFC, Nassaukade 4 – Beilen 
    Inloopspreekuur op maandag van 12:00-13:00 uur
  • De Voorhof (kerk), Hoogeveenseweg 4 – Westerbork
    Geen inloopspreekuur
  • CB, Kerklaan 2a – Smilde
    Inloopspreekuur op dinsdag van 13:00-13:30 uur

Ja, als je een vermoeden hebt van kindermishandeling of huiselijk geweld bij wie dan ook, dan kun je (anoniem) contact opnemen met Veilig Thuis. De contactgegevens staan vermeld op de website: www.veiligthuisdrenthe.nl

Om erachter te komen of jouw kind hoogbegaafd en/of hoogsensitief is, kun je naar een (kinder)coach toegaan. Zij helpen op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling, gedrag en opvoeding bij kinderen.

Voor meer informatie, klik op het webadres van de praktijk. Hier staat een toelichting over de werkwijze en hoe je contact kunt leggen:

Pesten komt vaker voor dan we denken. Wordt een kind gepest en wil je hem/haar helpen?

Bij onderstaande praktijken kun je terecht voor meer informatie en hulp:

Een (kinder)coach kan meehelpen om achter de oorzaak van problemen te komen en een helpen het op te lossen.

Meer weten? Klik hieronder op een webadres voor meer informatie over de praktijk en werkwijze.

Als een kind (veelal) niet naar school wil en je komt niet achter de oorzaak, dan kun je een (kinder)coach benaderen. Zij bieden coaching aan zoals bijvoorbeeld mindset of hoogbegaafdheid en proberen zo achter de oorzaak te komen en het probleem op te lossen. 

Voor meer informatie en contact, klik op het webadres hieronder:

Ook kinderen kunnen hebben soms hulp nodig bij verlies of rouw. Een kindercoach kan jullie verder helpen. Voor meer informatie en contact, klik op het webadres:

Ja, je kunt je kind helpen door een afspraak te maken bij bijvoorbeeld een (kinder)coach. De volgende praktijken bieden ondersteuning op dit gebied. Klik op het webadres voor meer informatie: 

Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Drenthe (CJG) is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Midden-DrentheWelzijnswerk Midden-Drenthe en de GGD Drenthe. CJG werkt met drie JeugdTeams (Beilen, de Smildes en Westerbork) samen met ouders. Centaal staan vragen met betrekking tot opvoeding en opgroeien van kinderen en jongeren van 0-23 jaar.

Antwoord niet gevonden?
Neem dan contact op!

Op deze pagina vind je verschillende hulpvragen op het gebied van jeugdhulp en opvoeding met betrekking tot kinderen van 13-18 jaar. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact op.

Overzicht trainingen en subsidies

Heb je antwoord op je vraag gekregen? Helpen deze vragen je verder of juist niet? Laat ons weten of je tips en/of advies voor ons hebt.

Ik heb ook een aanbod

Vind jij het ook belangrijk dat ieder kind in zijn kracht staat en zorgeloos kan opgroeien? Heb jij een aanbod of initiatief wat hieraan bijdraagt, dan kan je via onderstaande link dit kenbaar maken.

Afmelden

Klopt het aanbod niet meer, verloopt het project of initiatief of wil je hieraan niet meer meedoen. Maak dit dan kenbaar via onderstaande link. Dan zullen wij je verwijderen van de Ieder kind in zijn kracht kaart.